Programmamanager van De HER Marloes Nooijens op de bouwplaats.
27 November 2023

Wat brengt jou in beweging? Met Marloes Nooijens

Duurzaamheid gaat me na aan het hart. Ik geef echt om de natuur en de planeet en alles wat daarop leeft. Ik wil de aarde niet de vernieling in helpen. Ik wil gezond oud worden en dat gun ik anderen ook.

‘Circulair’ was wel een nieuw begrip voor me. Toen ik een kleine vier jaar geleden voor Rotterdam Circulair ging werken, heb ik me echt moeten verdiepen in het onderwerp. Er stond toen nog niet veel, dus het was pionieren en vernieuwen. Dat trok me in het werk.

Mijn kwartje viel niet op één moment. Maar doordat ik er voor mijn werk mee bezig was, ging ik bewuster duurzame keuzes maken. Sommige dingen deed ik al, zoals geen vlees eten en elektrisch rijden, maar iets als afval scheiden vond ik minder interessant dus daar besteedde ik weinig aandacht aan. Dat doe ik nu wel – én ik rijd vaker naar het milieupark, ga vaker naar vintage winkels en ik consuminder.

Ik ben niet echt activistisch maar soms is duurzaamheid onderwerp van gesprek met vrienden of familie. Ik maak het nooit heel zwaar, ik wil niet belerend overkomen. Maar ik merk wel dat wat ik doe invloed heeft op anderen. Zo heb ik al wel een aantal mensen aangestoken om minder of geen vlees te eten.

Marloes werkt als projectmanager De HER. Wil je meer weten over dit project? Wil je meer weten over dit project – of over waarom Marloes zich hiervoor inzet? Stuur haar een mailtje via mjc.nooijens@rotterdam.nl

Delen via

Meld je aan voor de Rotterdam Circulair Nieuwsbrief