Minder plastic

Plastic is een wereldwijd probleem. Het vergaat namelijk niet. In de zee of in de natuur valt het langzaam uit elkaar in kleinere stukjes. Deze microplastics worden gegeten door vissen en andere dieren. Als wij deze dieren eten komt ook het plastic in ons lichaam.

Het is dus belangrijk om zo min mogelijk plastic te kopen of gebruiken. Bijvoorbeeld door altijd een eigen (water)flesje, beker of tasje mee te nemen. Wist je dat er ook veel plastic vrij komt  als je cosmetica gebruikt? Uiteraard de shampooflessen zelf, maar ook in veel zeep, crème of douchegel zelf zitten minuscule deeltjes. Lees daar meer over op de website van Milieu Centraal.

Gooi je alsnog plastic weg? Doe dat dan in de afvalbak. Plastic verpakkingen, blik en drankpakken mogen in Rotterdam gewoon bij het restafval. Afvalenergiebedrijf AVR haalt met een supermoderne scheidingsinstallatie het meeste van dit afval uit het ingezamelde restafval. Dit afval krijgt dan weer een nieuw leven. Het oude plastic wordt gebruikt om bijvoorbeeld nieuw speelgoed of auto-onderdelen van te maken. Van de drankpakken wordt krantenpapier maar ook wc-papier van gemaakt. 

Meld je aan voor de Rotterdam Circulair Nieuwsbrief